Pakson is küzdenek a gyermek- és felnőtt háziorvosokért
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pakson is küzdenek a gyermek- és felnőtt háziorvosokért

2019. január 23. 17:29:12  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 23., szerda – A gyermekorvosi- és felnőtt háziorvosi körzetekről, a paksi egészségügyi alapellátás helyzetéről tartott tájékoztatót Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. A két, jelenleg üres gyermekorvosi körzet biztonságos ellátásáért mindent megtesznek – mondták el.

 

A tájékoztatón elhangzott: a gyermekorvosi körzetek ellátási gondjait egy ideje nehezíti, hogy dr. Egry Tibor elhunyt, dr. Angyalosi Zsuzsanna nyugállományba vonult - területükön helyettesítéssel látnak el.

Szabó Péter kiemelte: az álláshelyeket folyamatosan hirdetik, az országos átlagnak megfelelő, vagy bizonyos esetekben több jövedelmet tudnak biztosítani, miután kiegészítő támogatást biztosít az önkormányzat, amelyet még az idén megemelnek.

Ehhez ösztöndíj-program is társul. Továbbá, kulcsrakész szolgálati lakást tartanak fenn, rendelőket újítanak fel. Országosan több száz orvos hiányzik az alapellátásból. Pakson arra törekednek, hogy a gyermekorvosi körzeteket megtartsák.

 

A szülőkhöz megfogalmazott kérése volt a polgármesternek, hogy legyenek türelemmel, a tizennégy évnél idősebb gyerekekkel pedig a háziorvoshoz forduljanak.

 

Dr. Bodnár Imre szavai szerint az orvoshiány jelensége országos, ennek ellenére keményen dolgoznak azért, hogy fenntartsák a körzeteket és szakorvosokat találjanak. Dr. Egry Tibor körzetében állandó helyettesként dr. Vadász Ágnes dolgozik, dr. Angyalosi Zsuzsanna korábbi körzetében a helyettesítést dr. Bátai Mária, dr. Mészáros Zsuzsanna és dr. Tajdina Julianna látta el.

 

A helyettesítő orvosok dolgoznak: június végéig hétfőn, kedden és szerdán a dunaföldvári dr. Jancsó Erzsébet helyettesít, csütörtökön a szekszárdi dr. Gujás Erika gyógyít, a pénteki napokon az orvosok egymást is helyettesítik.

 

A hetes számú felnőtt háziorvosi körzetben már találtak orvost, dr. Sztanu Krisztinát, ugyanakkor még megoldandó feladat, hogy dr. Ságh Beáta körzete is betöltött legyen, miután március közepétől visszaadja majd a praxisát.

 

A háttérben ugyancsak tárgyalások folynak arról, hogy dr. Angyalosi Zsuzsanna tartósabb helyettesítését is megoldják, talán a tavasz végére, vagy a nyár elejére. Erre a praxisra is vonatkozik, hogy minden megtesznek azért, hogy megoldást találjanak.

 

Képünk:

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 23., szerda – A gyermekorvosi- és felnőtt háziorvosi körzetekről, a paksi egészségügyi alapellátás helyzetéről tart tájékoztatót a Paksi Gyógyászati Központ igazgatói irodájában Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre főigazgató 2019. január 23-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű