Kovács Pál megerősítette: vállalná az államtitkári posztot
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kovács Pál megerősítette: vállalná az államtitkári posztot

2019. január 26. 10:16:45  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. január 26., szombat - Süli János miniszter korábbi kabinetvezetője, Kovács Pál válthatja Aszódi Attilát a beruházásért felelős államtitkári poszton. A paksi nukleáris bővítés múlt héten megüresedett államtitkári posztjának várományosa.

 

A Népszava írásában felidézi, hogy a szakember 2012 és 2014 között az Orbán-kabinet energiaügyért felelős államtitkári posztját töltötte be, de a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kormányzótanácsának alelnökeként is tevékenykedett. Tavaly a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János kabinetjét vezette, ősz óta pedig a jelenlegi Paksi Atomerőmű igazgatósági elnöke és nukleáris igazgatója.

 

A miniszter, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynöksége (OECD NEA) által a Miniszterelnökségen szervezett, „A megbízható, hosszú távú villamosenergia-ellátás és az atomenergia szerepe” című tegnapi konferencia szünetében - a rendezvény moderátori feladatait is ellátó - Kovács Pál a Népszava kérdésére megerősítette: ha felkérik, vállalja a megbízatást.

 

A Moszkvai Energetikai Egyetemen végzett szakember államtitkárként is főképp az atomtechnológia elfogadtatása mellett tört lándzsát.

Süli János a konferenciát megelőző tájékoztatón ennek kapcsán annyit említett, hogy a poszt várományosát hamarosan megnevezik. A döntést azzal indokolta, hogy „a létesítés folytatásában új fázishoz érkeztek”, amit másokkal képzel el. Aszódi Attila, „a projekt arca” munkáját megköszönte, hozzátéve: a jövőben is számítanak rá, hisz a beruházás igényli az általa képviselt tudományos háttérmunkát - írja a Népszava.


Képünkön: Kovács Pál beszél a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynöksége (OECD NEA) által a Miniszterelnökségen szervezett, „A megbízható, hosszú távú villamosenergia-ellátás és az atomenergia szerepe” című konferencián, 2019. január 25-én. 

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű