Koronavírus: felkészülés, sajtótájékoztató Pakson
Legfrissebb

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Koronavírus: felkészülés, sajtótájékoztató Pakson

2020. március 05. 17:53:36  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 5., csütörtök – Azt követően, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus, Pakson is megelőző intézkedésekről számolt be Szabó Péter, Paks város polgármestere és dr. Bodnár Imre főigazgató a Paksi Gyógyászati Központban, 2020. március 5-én. A megelőzés érdekében a városban tájékoztató, információs táblákat és fertőtlenítő szereket helyzetek el valamennyi intézményben.

 

Közös sajtótájékoztatójukon a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedések mellett egyebek között nyomatékosan hangsúlyozták, hogy a megelőzés érdekében mindenki tartsa be a higiéniai előírásokat. Szabó Péter felidézte, hogy már napokkal ezelőtt napvilágot láttak a kormányhivatalok tájékoztató anyagai, az ajánlásokban arra hívták fel a figyelmet, hogy a fertőzött területekre utazók vagy onnan visszatérők tartsák be a vonatkozó szabályokat.

 

A megelőzés érdekében Pakson tájékoztató, információs táblákat helyzetek el valamennyi intézményben, az óvodákba, iskolákba ezeket eljuttatták, közintézmények területén is megtalálhatók.

Az internetes felületeken is tájékozódhatnak az emberek. A városban a paksi Gyógyászati központ vállalta a kapcsolattartói feladatokat, a polgármestert haladéktalanul értesítik a változásokról, a szükséges intézkedések megtételéről. Pakson a megelőzéssel járó feladatokon kívül egyelőre más teendő nincs.

 

Dr. Bodnár Imre, főigazgató főorvos szavai szerint az étkezések idején, a közös helyiségekben való érintkezések előtt és után ajánlatos a kéz -és helyiségek fertőtlenítése. Aki fertőzött területen járt, észleli a tüneteket, jelentkezzen, telefonáljon.

 

Már nem kell a háziorvosnak házhoz menni a koronavírus fertőzés gyanú esetén, ha egy beteg felhívja a háziorvosi rendelőt, akkor egy alapos kikérdezés után - és ha a kockázat indokolja - elég lesz értesíteniük a mentőszolgálatot. A gyanús betegeket a területileg illetékes kórház infektológiai osztályára szállítják, és ott elkülönítik.

 

Magyarországon egyelőre vészhelyzet nincs, a kormányzati operatív törzs áttekintette a védekezéshez szükséges feltételek meglétét. Azt állapították meg, hogy a szükséges számú kezelőszemélyzet: ápolónők, orvosok felkészültek és a maszkok is rendelkezésre állnak.

 

A városban kihelyezett tájékoztató táblák is tartalmazzák azokat a teendőket, útmutatókat, amelyeket érdemes követni, a javaslatokat megtartani, végrehajtani. Zöld számok is felhívhatók és a vonatkozó internetes felületek is elérhetők. 


A kormányzati portálon: 

https://koronavirus.gov.hu 

 

Képünkön: Koronavírus, felkészülés

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 5., csütörtök – Egy mentőápoló bajtárs védőfelszerelésben áll a paksi mentőállomáson, 2020. március 5-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű